Fouga Magister Sodankylän näytökseen

KÄRDA, Viro 020

Fouga CM170 Magister (tunnus OH-CMM) on yksi ilmailunäytöksen päävieraista.

Oheisen kuvan suihkukone Fouga CM170 Magister on yksi päävieraista la 8.6.2013.

Konetyyppi toi aikanaan tuhannet Suomen Ilmavoimissa palvelleet, ohjaajat ja teknisen henkilöstön suihkulentämisen uuteen maailmaan. Tämän upeassa kunnossa olevan yksilön myötä on jälleen mahdollisuus palauttaa mieliin siron konetyypin ominaisuuksia ja vaiheita Ilmavoimissa, jossa se palveli luotettavsti tasan 30 vuotta. Sitä muistellaan edelleen lämmöllä niiden kaikkien keskuudessa, joilla oli etuoikeus ja ilo työskennellä konetyypin kanssa. Fouga Magister konetyyppi palveli Ilmavoimissa vuosina 1958-1988. Palveluaikana 732 lento-oppilasta sai peruskoulutuksen konetyypillä. Kaikkiaan eniten konetyypillä lensi Kenraaliluutnantti Heikki Nikunen (2443 tuntia) ja 77 ohjaajaa ylsi yli 1000 lentotunnin määrään.

Ilmailunäytöksen katsojat ja ilmailuharrastajat saavat nauttia konetyypin upeasta lentoesityksestä Lentävät Mainarit 2013 – Flying Miners ilmailunäytöksessä, jossa OH-FMM Jyrki Laukkasen ohjaamana esiintyy.

Comments are closed.