Purjelento

– Puhtainta ja aidointa lentämistä

Purjelento tarjoaa sinulle upeita elämyksiä. Kone pysyy ilmassa omien taitojesi avulla. Löytämällä nostavan ilmavirtauksen, “noston, termiikin, tintin,” niin voit jatkaa lentoa jopa tuntikausia.

 Upeita elämyksiä

Kerron tässä erään upean elämyksen jonka koin eräällä savolaispellolla kun lennettiin SM-matkalentokilpailuja Naarajärveltä keskeltä Suomea. Oli kuudes kilpailupäivä, kun lähes kaikki koneet joutuivat huonon sään vuoksi laskeutumaan maastoon eli tekemään maastolaskun. Niin jouduin minäkin. Vaihtoehtoja oli ja paras pelto löytyi. Laskun jälkeen valmistauduin avustajaporukan tuloon ja samassa paikalle käveli kaksi savolaisisäntää. Toinen lyhempi ja iloisempi (pellon omistaja), toinen pitempi ja totisempi. Jaha, ajattelin, että on laskeutumismaksun aika. Mutta ei, totisempi kysyi heti että, “mikset laskenut minun pellolle, nousin katollekkin vilkuttamaan ja emännällä oli justiin pullatkin tulossa uunista.” En osannut muuta sanoa kuin että tämä pelto oli niitetty ja muistin sanoa että sinun peltosi  olisi kyllä ollut pitempi ja isompi. Niinpä isäntä selvästi rauhoittui. Jouduin esittelemään harrastustani ja isännät kuuntelivat suurella mielenkiinnolla korvat tarkkana.

Esittelyn jälkeen huomasin että pojilla taitaa olla jotain mielessä, kun vilkuilivat toisiaan. Lyhyempi isäntä ryhtyi sanomaan, että “kun sinulla on tuommoinen harrastus, niin voimmeko mekin esitellä omat harrastuksemme”.. En voinut muuta, kuin suostua. Iloisempi otti tulitikun askista ja pani sen maassa olevalle pienelle multakohoumalle pystyyn.. Taivuttaen vartalonsa linkkuun suorin jaloin hän poimi tikun hampaidensa väliin.! HUH huh sanoin..  Sitten pitempi ja nyt jo iloisempi isäntä halusi näyttää oman erikoisalansa.. Hän potkaisi kippuranokkaisen, lyhytvartisen saappaan jalastaan (ei sukkia) ja nosti isovarpaan rehellisesti sanottuna yli 90 asteen kulmaan jalkapohjaan nähden.. Uskomatonta.. Selitykseksi hän sanoi olleensa sotasairaalassa pari vuotta ja olleensa niin paketissa ettei voinut liikuttaa mitään muuta kuin varpaitaan ja kyllä ne liikkuivatkin. Mielenkiintoista, eikä kukaan puhunut laskeutumismaksusta mitään..  🙂

Avustajaporukka tuli, kone kärryyn ja Naaralle uutta starttia varten.. Mutta sen sanon, että tämä oli yksi upea elämys purjelennossa.  En ole sen jälkeen poistunt miltään pellolta niin hilpeällä mielellä, kuin eräältä Hankasalmelaiselta pellolta.. Erikoista tässä tarinassa on se, että tämä on TOSI..!

Terveisin: Sodankylän Ilmailukerhon jäsen

CMR-519_HINAUS_EFSOTervetuloa purjelentäjien iloiseen joukkoon…!   🙂
Tässä hyvä LINKKI

Yhteystietoja:

Sodankylän Ilmailukerho Ry