2013

Tästä linkistä avautuu tapahtuman mainos…


Näytös- ja tapahtumapäivässä mukana ansioituneita ilmailijoita ja toinen toistaan upeampia ilma-aluksia:

Fouga Magister päävieraana

KÄRDA, Viro 020Ilmailunäytöksen katsojat saavat nauttia konetyypin upeasta lentoesityksestä Lentävät Mainarit 2013 – Flying Miners ilmailunäytöksessä 8.6.2013.
Insinöörieverstiluutnantti evp. ja Ilmavoimien kokenein ohjaaja Jyrki Laukkanen toimii Fouga Magister OH-FMM koneen ohjaajana.
Kone on myös maanäyttelyssä yleisön katsottavana. Suomessa on jäljellä kaksi lentokuntoista Fouga Magister konetta.

EMB-500 “Phenom 100″ tulee paikan päälle

DSC_1336Suomen Ilmailuopiston EMB-500 “Phenom 100” suihkukone (kuvassa oikealla) tulee Sodankylän Ilmailutapahtumaan paikan päälle lauantaiksi 8.6.2013.
Koneen lentää Sodankylään lentäjä Mika Kanto.

 

Tarmo Laaksolle myönnetty Lentokapteenin arvonimi

Kuvassa: Lentokapteeni Tarmo Laakso ja Sirkka rouva.

Kuvassa: Lentokapteeni Tarmo Laakso ja Sirkka rouva.

Tasavallan presidentti on myöntänyt Tarmo Laaksolle Lentokapteenin arvonimen 24.5.2013.

Lämpimät onnittelut Tarmolle, toivottaa Sodankylän Ilmailukerho ry.

Tarmon kertomaa: “Kerron tässä erään upean elämyksen, jonka koin eräällä savolaispellolla kun lennettiin SM-matkalentokilpailuja Naarajärveltä keskeltä Suomea. Oli kuudes kilpailupäivä, kun lähes kaikki koneet joutuivat huonon sään vuoksi laskeutumaan maastoon eli tekemään maastolaskun. Niin jouduin minäkin. Vaihtoehtoja oli ja paras pelto löytyi. Laskun jälkeen valmistauduin avustajaporukan tuloon ja samassa paikalle käveli kaksi savolaisisäntää. Toinen lyhempi ja iloisempi (pellon omistaja), toinen pitempi ja totisempi. Jaha, ajattelin, että on laskeutumismaksun aika. Mutta ei, totisempi kysyi heti että, “Mikset laskenut minun pellolle, nousin katollekkin vilkuttamaan ja emännällä oli justiin pullatkin tulossa uunista”? En osannut muuta sanoa kuin että tämä pelto oli niitetty ja muistin sanoa että sinun peltosi  olisi kyllä ollut pitempi ja isompi. Niinpä isäntä selvästi rauhoittui. Jouduin esittelemään harrastustani ja isännät kuuntelivat suurella mielenkiinnolla korvat tarkkana”. Lue tarina kokonaisuudessaan tästä linkistä tai Tarmon ansioluettelo ilmailijana tästä linkistä!

Purjelennon esittelyä ja simulaattori

Hannulat-syysk.-2010-003Purjelentoa harrastuksena ja siihen vaadittavaa koulutusta esitellään Sodankylän Ilmailukerhon toimesta. Paikan päälle tuodaan jo aikaisemmin viikolla purjelentosimulaattori Suomen Urheiluilmailuopistolta Räyskälästä, joka on halukkaiden “lennettävissä”. Sodankylän Ilmailukerhon purjelentokoneet ovat yleisön katseltavissa. Purjelento tarjoaa upeita elämyksiä, sillä kone pysyy ilmassa lentäjän taitojen avulla. Löytämällä nostavan ilmavirtauksen (ns. noston), voi lentoa jatkaa jopa tuntikausia. Ilmailutapahtuman isäntäkerhon purjelentäjät ja lennonopettajat ovat kertomassa ja tutustuttamassa purjelennon saloihin.

Autogyrot kokoontuvat Sodankylään

Autogyro KalajoellaAutogyroja tulee paikalle jopa 6-7 kpl. Autogyrolentäjät järjestävät oman kokoontumisensa tapahtuman yhteydessä.

Autogyro on potkurivetoinen lentokone, jossa kiinteiden siipien tilalla on pystysuoraan akseliin laakeroitu vapaasti pyörivä roottori. Autogyro liikkuu eteenpäin potkurin työntämänä.

Cessna F406 potkuriturbiinikone näytteille

oulun_taksilento_300_200Oulun Tilauslento tuo paikalle Cessna F406 potkuriturbiinikoneen sairaankuljetus- varustuksessa. Yhtiö tarjoaa luotettavaa ja nopeaa tilauslentopalvelua vuorokauden ympäri.

Yhtiön sairaankuljetus tiimi on valikoitu korkeasti koulutetuista alan ammattilaisista ja nykyaikainen kalusto takaa parhaan turvallisuuden.

SODANKYLÄN ILMAILUTAPAHTUMA
LENTÄVÄT MAINARIT 2013 English_Flag– FLYING MINERS

Tiedote 13.03.2013

HAV_4391Lentävät Mainarit 2013 – Flying Miners

Sodankylän Ilmailukerho järjestää tulevana kesänä Sodankylän lentokentällä koko perheen ilmailutapahtuman pe-su 7-9.6.2013, joista varsinainen suurelle yleisölle tarkoitettu näytös- ja tapahtumapäivä on lauantai 8.6.2013.
Ilmailutapahtumassa esitellään monipuolisesti Sodankylän lentokentällä lento- ja ilmailutoimintaa yleisölle sekä yhteistyökumppaneille myös kasvavan kaivosteollisuuden näkökulmasta. Tapahtumassa voi tutustua ilmailuun harrasteena ja ammattina sekä nähdä Sodankylän talousalueen eri sidosryhmien toimintaa.
VAPAA PÄÄSY – EI PÄÄSYMAKSUA!

EFSO 16/34Lentokenttäalueen tulevaisuusseminaari 7.6.2013

Sodankylän Ilmailutapahtuman yhteydessä perjantaina 7.6.2013 järjestettävän seminaarin keskeisenä teemana ovat mm. nopeiden liikenneyhteyksien ja lentopelastuspalvelun edellytysten varmistaminen eri toimijoiden näkökulmasta Keski-Lapin alueelle.

Seminaarissa ilmailun, kaivosteollisuuden, kylmätestausalan sekä muiden toimijoiden edustajat käyvät kehityskeskustelua Sodankylän lentokentän tulevaisuuden visioista ja lentokenttäalueen monipuolisesta kehittämisestä.

Seminaari järjestetään yhdessä Sodankylän kunnan ja eri sidosryhmien kanssa.

Osallistujat

Ilmailutapahtumaan osallistumisensa ovat varmistaneet mm: Jääkäriprikaati, Sodankylän kunta, Oulun Tilauslento Oy, Gyrokoulutus Oy, Heliflite Oy, Lapin Pelastushelikopterin Tuki ry Aslak, Suomen Lentopelastusseura, Lapin Pelastuslaitos, Arctic AirService Ky, GI palvelut Oy, Suomen Ilmailuliitto ja Suomen Urheiluilmailuopisto sekä runsaasti eri ilmailun harrastuslajien edustajia kalustoineen eri puolilta Suomea.

Vahvistuksia osallistumisesta odotellaan vielä usealta eri toimijalta.

Lisätiedot:
Sodankylän Ilmailukerho ry
puheenjohtaja Kari Korvanen, kari.korvanen(at)sodik.fi
puh. 0400 970 130