Sodankylän kunta

vaakuna suoja-alueella_3Sodankylä on Keski-Lapin sydämessä sijaitseva kasvukunta, joka houkuttelee kaupunkitasoisilla palveluillaan ja puhtaalla luonnollaan.

Kunnan väkiluku kääntyi kasvuun vuonna 2011 ja sen ennustetaan nousevan myös tulevina vuosina. Positiiviseen kehitykseen on vastattu muun muassa lisäämällä kunnan asuntotuotantoa sekä avaamalla uusi päiväkoti ja liikuntahalli. Huhtikuussa 2013 Sodankylässä oli Lapin kuntien alhaisin työttömyysprosentti.

kartta_FIX_sininen – KopioPinta-alaltaan Sodankylä on toiseksi suurin kunta Suomessa. Kehittyvä kaivosteollisuus ja luontomatkailu elävät Sodankylässä rintarinnan. Julkinen sektori ja kaivosala ovat alueen suurimpia työllistäjiä. Elinkeinojen kirjo on kuitenkin laaja ja työpaikkoja löytyy usealta eri toimialalta.

Sodankylästä löytyy myös vapaa-ajanviettoon monenlaisia mahdollisuuksia. Urho Kekkosen kansallispuisto ja Pyhä-Luoston matkailualue ovat suosituimpia ympärivuotisia kohteita, joista tekemistä löytyy sekä omatoimiharrastajalle että ohjattua toimintaa kaipaavalle. Järjestötoiminta on aktiivista ja erilaisia harrastusseuroja on yli 50. Aktiviteetteja on siis tarjolla kuorolaulusta metsästykseen.

Lue lisää kunnan palveluista kotisivuiltamme www.sodankyla.fi ja tutustu kuntaesitteeseemme osoitteessa http://www.esitteemme.fi/sodankyla-2/WebView/ .

Tervetuloa Sodankylään – Lapin tähtikuntaan!

Sodankylän kunta
Jäämerentie 1
99600 SODANKYLÄ
puhelinvaihde 0400 618 870
kirjaamo@sodankyla.fi
www.sodankyla.fi