Lentopelastusseura SLPS

SLPS logoSuomen Lentopelastusseura SLPS ry on 2006 perustettu valtakunnallinen, viranomaisten avuksi luotu vapaaehtoisen pelastuslentotoiminnan kattojärjestö.

Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on tuottaa turvallista ja laadukasta viranomaistoimia tukevaa vapaaehtoista pelastus- ja palolentotoimintaa (mm. henkilöetsintää sekä palovalvontaa ja metsäpalon sammuttamiseen liittyviä johtolentoja). Tavoitteen toteuttamisen mahdollistaa jäsenyhdistyksien jatkuva valmiuden ylläpitäminen laadukkaalla koulutuksella ja tiiviillä sidosryhmäyhteistyöllä.

Yhdistys kouluttaa vapaaehtoisia viranomaisten avuksi kadonneiden etsinnässä ja ennaltaehkäisemään metsäpaloja. Koulutus tukee yhteiskunnan turvallisuusstrategiaa (Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti 16.12.2010) sekä eri viranomaisten toimintaa häiriö- ja poikkeusoloissa.

Lentopelastusseura on jäsenenä Suomen Punaisen Ristin (SPR) koordinoimassa Vapaaehtoisessa Pelastuspalvelussa (Vapepa) sekä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestössä (SPEK).

Toiminnassa on mukana 41 jäsenyhdistystä, joista yksi on Sodankylän Ilmailukerho ry.
Lentopelastusseuran perustoimintana on metsäpalovalvonta 26:lla koko maan kattavalla valvontareitillä. Toiminnassamme on noin 70 lentokonetta ja niitä operoi 1000 koulutettua vapaaehtoista lentopelastajaa.

www.lentopelastus.fi

Toiminnanjohtaja Janne Vainio
puh. 0400 775 452
janne.vainio(at)lentopelastus.fi

Toimistosihteeri Ilyn Makipig-Pitkänen
puh. 040 149 0155
toimisto(at)lentopelastus.fi

Koulutuspäällikkö Jarmo Hintikka
puh. 050 454 8855
jarmo.hintikka(at)lentopelastus.fi

Puheenjohtaja Pekka Halme
puh. 040 513 7681
pekka.halme(at)lentopelastus.fi