Ensimmäiset ilmailijavieraat saapuivat perjantaina

Ensimmäisenä ilmailutapahtumaan saapui vieraaksi Paavo Rissanen Espanjasta. Hän on Sodankylästä lähtöisin oleva ilmailija, joka nykyään viettää eläkepäiviään ja asuu suurimman osan vuodesta Espanjassa. Paavo on Sodankylän Ilmailukerhon kaukaisin jäsen tällä hetkellä.

Kaukaisin vieras saapui Ilmailutapahtumaan Thaimaasta. Seppo Kantelinen, Ilmailukerhon pitkäaikainen jäsen, oli seuraamassa tapahtumaa.perheineen. Seppo asuu suurimman osan vuodesta Thaimaan auringon alla.

047

Kuvassa OH-POK Kitisen rannalla. Kuvaaja Sauli Salmela.

Toisena paikalle ehti Antti Kontio OH-POK kellukekoneella, jolla hän laskeutui Kitiseen lentokentän kohdalle. Koneen “parkkeeraus” sujui nopeasti rantatörmälle sääskien vauhdittamana. Antin mielestä sääskiä oli jokirannassa ihan riittävästi, kun taas Anttia rannalta noutaneen paikallisen ilmailijan Sauli “Sale” Salmelan mielestä niitä oli vain pari- kolme kappaletta.

Autogyro

Kuvassa autogyro OH-G004.

Kolmas paikalle saapunut ilmailija oli Gyrokoulutuksen Mika Ruutiainen, joka saapui ilmailutapahtumaan perheensä kanssa esittelemään gyrokoulutusta ja autogyroja.

Kuusamosta paikalle saapui Kimmo Viinikka viereisessä kuvassa olevalla autogyrolla Hän lensi Sodankylän ilmatilassa harjoituslentoja vielä myöhemmin illalla.

Comments are closed.